Yoga

Wat is het?

Van de vele soorten lichaamsbeweging is yoga de oudste. Yoga heeft zich in de loop van jaren ontwikkeld (en nog steeds) en inmiddels zijn er dan ook vele vormen van yoga. Het woord yoga betekent ‘samenbrengen’ ofwel ‘verbinding’. Yoga leert om lichaam en geest, bewustzijn en geest samen te brengen. Het is het aandacht hebben voor jezelf, je lichaam, je emoties, je gedachten en je intuïtie. Het leren luisteren naar jezelf. In het dagelijks leven wordt er veel van ons gevraagd en om de ontstane onrust en mentale stress aan te kunnen, biedt yoga de nodige rust en ontspanning.

 • Om bij jezelf en tot rust te komen.
 • Als oppepper en als moment voor bezinning.
 • Om de dag vol energie te beginnen en goed te eindigen.
 • Als ontdekkingstocht naar jezelf, om boven jezelf uit te stijgen en je ongekende mogelijkheden te ontdekken.
 • Om jezelf open te stellen voor jezelf, anderen en de wereld.
 • Om je levenslust aan te wakkeren en spanning en emoties los te laten.
 • Om zelfvertrouwen te kweken en je veerkracht te vergroten.
 • Als toevluchtsoord in een wereld vol stress en zorgen.
 • Om lichaam en geest te zuiveren en zo ziekte te vermijden.
 • Om ‘zwaar weer’ te overbruggen en spanning te verlichten.
 • Om verandering, jezelf en anderen te accepteren.
 • Bij lichamelijke of geestelijke klachten.
 • Om lekker in een gezond en soepel lijf te zitten.
 • Om in harmonie en vol toewijding en liefde te leven.

Stijl van mijn lessen

Zacht, rustig, basis, ontvloeiend. Vinyasa Flow Yoga en Alignment based en een Yin tegenhanger is op-en-top ontspannen. Niet in een woord te vangen, Yoga met Femke die je het beste komt ervaren. Net als bij iedere yogastijl vormen je houding en je adem de basis. Hier kom je geen ingewikkelde poses tegen, wel eenvoudige rek- en strekoefeningen die goed zijn voor lijf en leden de Yin werkt verder op het bindweefsel of wel fasciae genoemd.

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Als je rust zoekt in beweging, dan is Yoga met Femke in combinatie met Yin ideaal. Het leert je goed voelen wat bij je past en ook al zijn alle oefeningen zacht, iedereen met behoefte aan rust vindt tijdens deze les verdieping. Je voert een beweging uit, je voelt haar in en daarna is het rustig ontspannen.

Voor wie?

Ik ben niet lenig, is yoga wel iets voor mij? Moet je een piano kunnen bespelen om pianolessen te nemen? Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te kunnen beoefenen, yoga maakt lenig! Als je vrij stijf bent, ben je zelfs de ideale kandidaat om met yoga te beginnen. Wie geregeld aan yoga doet, wordt snel lenig. Jij gaat yoga zeker leuk vinden, want je maakt snelle vorderingen en dat schenkt plezier en voldoening. Dit voorbeeld illustreert dat yoga voor iedereen is, jong of oud, dik of dun, man of vrouw.

Misschien past het iemand beter, om wat voor een reden dan ook, om yoga op individuele basis te volgen. Deze lessen verzorg ik met evenveel plezier! Wat voor eigenlijk iedere doelgroep geldt is, dat de oefeningen die aan bod komen, helpen om spanningen los te laten, helpen om stress te bestrijden en helpen om op ieder moment van de dag een rustiger gevoel te kunnen ervaren.

Agenda en tarieven groepslessen

Tarief groepsles €11,- per les prijzen zijn inclusief BTW

Boeken kan via de tab bovenin “online boeken”

Maandag – Dinsdag – Woensdag Yin yoga, tijdens deze les werken we diep in op het bindweefsel op een ontspannen manier. Deze les helpt om stress los te laten en het lichaam te onderhouden. Deze les is door bijna iedereen mee te volgen.

Donderdag Yin Yang yoga, deze les brengt het beste van twee werelden samen. Het rustige van bovengenoemde yin afgewisseld met een zachte yang flow. Deze les vraagt iets meer kracht en conditie.

De yoga ruimte is ingericht met Manduka gear voor optimaal comfort een matje is aanwezig, je hoeft enkel een handdoek mee te nemen. Er is geen toilette of kleedruimte.

Individuele yogales:
Op afspraak
Tarief €40,- p/u inclusief BTW, per uur. Extra persoon €15,- meer prijs p/u.

Indien het niet mogelijk is uw afspraak na te komen dient u dit  minimal 24 uur voor aanvang van de afspraak kenbaar te maken, lukt dit niet ben ik genoodzaakt de afspraak in rekening te brengen.